1. K-Fitness en Corona

  K-Fitness en Corona

  CORONA raakt ons allemaal

  Gesloten per 16 maart 2020. Lockdown K-Fitness

   Wat een achtbaan. In eerste instantie vol ongeloof hoorden we het bericht. Lockdown sportscholen. De argumentatie was begrijpbaar. Flatten the curve. https://youtu.be/nlvD3RSp1lI

   

  De verwachting was dat we wel per 11 mei uiterlijk 1 juni de deuren mochten openen. Sporten en werken aan de gezondheid gaan immers toch hand in hand?!!

  We hebben veel opgeruimd , geschilderd en toestellen verschoven om 1,5 m ruimte te creëren. 

  Helaas was het bericht : tot 1 september de deuren dicht houden. Tot onze grote verbazing. De argumentatie die hiervoor werd gebruikt is nergens op gebaseerd.Als je dan over risico's praat, sluit dan alle winkels, bouwcentra etc. maar goed we moeten het ermee doen.

  Team K-Fitness is en blijft positief en doet er alles aan om dadelijk de gasten, jullie, goed en veilig te ontvangen. We missen iedereen heel erg. We zijn echt een hechte community en in dit Coronatijdperk komt dat sterk tot uiting.

  Veel (persoonlijke)  berichtjes van jullie, onze leden, om team K-Fitness een hart onder de riem te steken. Hier zijn we heel dankbaar voor. https://youtu.be/PBjaEjpomZQ

  Positief puntje

  6 mei 2020.

  Sportscholen tot 1 september gesloten??!! Ongelooflijk maar toch waar. Vergezochte of niet bewezen argumentatie werd aangehaald. De regering leeft wat ons betreft qua sporten nog in het Arnold Schwarzeneggertijdperk en staat zeker niet met 2 benen in de samenleving. De keuzes wat wel en wat niet open mag/kan zijn  oi op hele andere zaken gebaseerd dan op gezondheidsrisico’s.

   

  Op 6 mei 2020 zagen we toch iets positiefs: We mogen per 11 mei wel buiten sporten.

  Hoe en wat was en is nog steeds onduidelijk.

  Bij de gemeente toestemming gevraagd voor een tent

  Tenten laten bezorgen en opbouwen

  Bij de ingang de ruimte gebruikt en hier Fitnesstoestellen geplaatst

  De binnenplaats coronaresistent (1,5 m en desinfectiemiddelen) klaargemaakt voor tryout lessen met max 10 personen, op donderdagavond werd pas officieel bekend dat een groep buitensporters uit meer dan 10 personen mag bestaan.

   

   

   

  Vanaf 11 mei diverse tryouts :

   

  https://youtu.be/-bEPod4-mJs

  https://youtu.be/7nyigz1e-pc

  Bouwen van een tent.

  https://youtu.be/UAfilvZf0zE

  Samen met vrijwilligers heeft  Team K-Fitness staat 2 tenten opgebouwd die gebruikt gaan worden voor Fitness.

  Noot: we hebben met een heel korte (voorbereidings-)tijd lessen opgezet en de fitness ‘geregeld’. We konden niet iedereen benaderen of informeren. Zijn we iemand vergeten of wat dan ook: dit is nooit de bedoeling geweest. De insteek is en blijft : iedereen weer aan t sporten krijgen. Wij vragen jullie begrip hiervoor.

   

  Conclusie na een week van try-outs van Fitness en Groepslessen: WE GAAN DOOR OP 18 MEI 2020.

  Groepslessen

  We kunnen door met de groepslessen. Het bleek dat het werken met de RIVM richtlijnen goed was te beheersen en hierdoor Corona risico’s tot het minimum kan worden beperkt.

  .LesRooster: het reguliere rooster muv Spinning (dit volgt zsm)

  De lessen zijn 45 minuten. Dit om voor iedereen een veilige in- en uitstroom te kunnen waarborgen

   

  FITNESS

  Ook hier was het voldoende beheersbaar. Gezien het individuele karakter van Fitness was er veel sociale controle op het naleven van de RIVM richtlijnen. Maar als meer fitnessleden hun workout willen doen is een tijdslot verplicht.

  TIJDSLOT 55 minuten met max 10 personen voor OUTSIDE FITNESS

  Het is wel noodzakelijk dat er verplicht met tijdsloten wordt gewerkt. Dit om iedereen de kans te geven om zijn/haar training te doen en om het geheel beheersbaar te houden! Daarnaast is de openingstijd in 1e instantie beperkt 09.00-12.00 en van 17.00 – 22.00

  WE GAAN DUS DOOR PER 18 mei 2020.

  OPENINGSTIJDEN 09.00-12.00 u en 17.00-22.00 u

  We zijn alhoewel met beperkingen, zo blij dat we buiten open kunnen      !

  Team K-Fitness

  17-05-2020
 1. *